Verslag 2e ronde najaarscompetitie 2024

Landelijke senioren

Dames 1

Na de goede start van afgelopen week stond de eerste echte test op het programma voor de dames van FysiqVision/SKF 1. In de eredivisie kwam Scylla 1 uit Leiden op bezoek. Waar afgelopen keren dit affiche regelmatig een spannende wedstrijd opleverde, waren onze dames ditmaal oppermachtig. Xijin Zheng zorgde voor een perfecte start door met duidelijke cijfers af te rekenen met Marie Depuydt. Melanie Bierdrager verdubbelde de score door van de Leidense kopvrouw Esmee van Marwijk te winnen. Carla Nouwen zorgde met een 3-1 overwinning op Fang Ning Chen Chen voor de optimale stand voor de pauze. Hierna denderden de dames door. De wedstrijd werd geen moment echt spannend, en alle drie de dames wisten hun tweede wedstrijd met 3-1 te winnen. Doordat het dubbel Xijin/Carla ook foutloos bleef werd een prachtige 7-0 overwinning geboekt. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Dozy Den Helder/Noor 1 op het programma.

Heren 1

In de 1e divisie speelde InnovaN/SKF 1 een thuiswedstrijd tegen Pecos 1 uit Oegstgeest. Op voorhand moest dit een dikke uitslag gaan worden gezien de verschillen maar makkelijk is dat nooit. Dat bleek ook vlot toen Dicky de Jong zich verslikte in Tom Helle, geen goede wedstrijd speelde en dus de zege aan de bezoeker moest laten. Pieter van den Berg won wel vrij gemakkelijk van Rene Waterreus en ook Marco Stefanidis en Floris Zur Muhlen boekten regelmatige overwinningen op respectievelijk Jens Wiersema en Tony Houxuan. Het tweede bedrijf was opnieuw voor de SKF’ers met ditmaal alle vier de heren die een zege binnenhaalde en de voorsprong halverwege op 7-1 brachten. De thuisploeg bleef ook daarna sterk en haalde de punten vaak gemakkelijk binnen maar het was Dicky die opnieuw veel moeite ondervond in zijn wedstrijd tegen Tony. Na een zwak begin en 0-2 achter kwam hij echter goed terug en leek hij de partij nog te gaan winnen maar in de vijfde game was Tony erg goed en haalde hij zo het tweede punt voor de bezoekers binnen. Omdat het afsluitende dubbel Pieter/Marco nog wel eenvoudig werd gewonnen was de eindstand een dikke 11-2 zege. Een mooie uitslag dus waarmee InnovaN/SKF 1 op dit moment aan kop gaat met een punt voorsprong op concurrent Hercules 1. Komende week wacht de uitwedstrijd tegen Smash ’70 (H) 2.

Heren 2

In de 2e divisie was Vos Occasions/SKF 2 erop gebrand het slechte begin van vorige week weg te poetsen in de thuiswedstrijd tegen Amsterdam ’78 1. Milan Timmers wist dit nog niet te doen tegen paralympiër Jean Paul Montanus, maar Jeffrey Vonk, Jeffrey van Eek en Erik Verzijl wisten overtuigend de voorsprong op het bord te zetten. Toen Jeffrey Vonk met 3-0 van Jean Paul wist te winnen leek een monsterscore in de maak. Het viel daarna jammer genoeg niet de goede kant op. Zowel Jeffrey van Eek als Erik verloren met twee punten verschil in de vijfde van respectievelijk Joakim Rondin en Timon Priem, waardoor de hoofdstedelingen weer de aansluiting zochten. Die kwam er echter niet. Milan won van invaller Cristian Buleandra, terwijl Jeffrey Vonk een 0-2 achterstand goed maakte en met 3-2 van Joakim won. Jeffrey van Eek had nog een goede kans tegen Jean Paul, maar wist een 2-1 voorsprong niet te verzilveren. Ook Milan was ongelukkig, hij kwam tekort tegen Timon. Erik wist nog wel te winnen, waardoor de overwinning al veiliggesteld was. Doordat het duo Erik/Jeffrey Vonk ook het dubbel naar zich toe wisten te trekken werd er een 8-5 overwinning geboekt. Gezien het spelbeeld toch enigszins een teleurstellende uitslag, maar de weg naar boven is hiermee ingezet. Komende week staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma, uit tegen ENTAC 1 in Enschede.

Heren 3

Vos Occasions/SKF 3 moest in de 3e divisie punten halen tegen degradatiekandidaat Taverbo 3. De start was in dat opzicht heel goed met overwinningen van Robin Klomp en Brenda Vonk. Jorai Hessing voegde zich daarbij met een krappe 13-11 in de vijfde maar helaas lukte het Eric Bruinekreeft niet zijn eerste wedstrijd. Hij moest met 12-14 in de beslissende game juist het punt aan de tegenstander laten. De tweede sessies was wel volledig voor de SKF’ers die daarmee uitliepen naar een 7-1 voorsprong. Ondanks de stand op het scorebord waren de verschillen niet zo groot. Veel games waren met twee punten verschil en opnieuw werd er een wedstrijd gewonnen met 12-10 in de vijfde. Het was dan ook niet vreemd dat er in de laatste enkelpartijen nog wat punten naar de bezoekers gingen. Het was zelfs alleen Brenda die haar derde potje ook wist te winnen, de andere drie moesten hun tegenstander feliciteren. Daarmee werd het dubbel wel een belangrijk puntje en dat was te merken aan de strijd en het geluid. Beide ploegen hadden deze hard nodig. Het waren uiteindelijk Brenda en Robin die in vijf games aan het langste eind trokken en zo een knappe 9-4 overwinning als eindstand wisten neer te zetten. Hierdoor meldt SKF 3 zich weer in de middenmoot en dat zal goed voelen.

Dames 2

Het tweede damesteam wist net als vorige week een mooie overwinning te boeken in de 2e divisie. Tafeltennis Zwolle 1 kwam op bezoek en kreeg te maken met een in vorm verkerende Gerry-Ellen Blankestijn, Marga van den Andel en Jie Chen. Alle drie de dames wisten hun eerste wedstrijd te winnen, al had Jie hier wel een vijfde game voor nodig. De voorsprong werd door drie 3-0 overwinningen uitgebreid tot 6-0. Hierna was de koek voor Jie jammer genoeg op, zij kwam in haar resterende enkelspelen niet meer tot gamewinst. Gerry-Ellen en Marga daarentegen denderden door en sloten de dag ongeslagen af. Gerry-Ellen moest hier de meeste moeite voor doen, zij won haar laatste wedstrijd na een bloedstollende vijfde game die met 14-12 werd gewonnen. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Belcrum 2 in Breda op het programma.

Afdelingssenioren

In de hoofdklasse speelde Vos Occasions/SKF 4 een thuiswedstrijd tegen TVO 1. Voor de SKF’ers was het zaak om in ieder geval een overwinning te boeken en het begin beloofde wat. Thijs verloor z’n eerste potje nog wel maar daarna waren Jan-Willem en Niels beiden trefzeker en werd ook het dubbel binnengehaald voor een 3-1 voorsprong. TVO trok de stand weer gelijk met zeges op Jan-Willem en opnieuw Thijs die in een hele spannende wedstrijd nipt verloor. In het laatste deel van de wedstrijd richtten de Veenendaalers zich echter op en aan de hand van Niels, die ongeslagen bleef, werden nog drie punten in de laatste vier wedstrijden gepakt. Een 6-4 zege dus uiteindelijk waarmee SKF 4 weer wat omhoog kan kijken.

Vos Occasions/SKF 5 speelde in de promotieklasse thuis tegen Taflan 2. De basis bestond uit ervaren rotten Rob en Andre, aangevuld met debutant Gerian van Roekel. De verschillen tussen beide ploegen waren erg klein en dat resulteerde in veel spannende games en lange wedstrijden. Aanvankelijk ging het gelijk op met de bezoekers die het openingsduel en het dubbel wonnen maar Andre en, heel knap, Gerian die hun eerste wedstrijd wel wonnen. Daarna gaven de gasten echter gas en wonnen ze drie wedstrijden op rij. Zeker niet gemakkelijk want zowel Gerian als Andre verloor net in vijven en hadden de wedstrijd ook zomaar kunnen winnen maar het was toch 2-5. Gelukkig werd de schade beperkt door opnieuw een knappe overwinning van nieuwkomer Gerian en nog eentje van Rob. Een 4-6 nederlaag dus waarmee SKF 5 nog een beetje los moet komen dit seizoen. Thuis tegen Cevelum 2 komende week wordt een belangrijke.

Vos Occasions/SKF 7 speelde in de 2e klasse een derby tegen TTV Ede 7. De wedstrijd kende een wat vreemd verloop met een heel sterk Ede in het begin van de avond. Wilbert, Barend en Adrie moesten allemaal hun eerste potje aan de tegenstander laten, Barend na een 2-0 voorsprong, en toen ook het dubbel naar de bezoekers ging stond het al 0-4. De rug werd echter gerecht en de SKF’ers kwamen langzaam terug. Eerst Barend met winst in vijf games, daarna Wilbert in vijf games op een veel hoger ingeschaalde tegenstander en daarna ook Adrie die een potje binnenhaalde waarmee het plots 3-4 stond en SKF terug was in de wedstrijd. De koek was helaas wel op, zo bleek later, want de laatste wedstrijden gingen weer allemaal naar Ede, ditmaal met wat ruimere cijfers. Een 3-7 nederlaag dus waarmee SKF 7 momenteel onderaan bungelt en flink wat werk voor de boeg heeft om te handhaven.

Al op maandag speelde Vos Occasions/SKF 8 de eerste wedstrijd van het seizoen in de 3e klasse thuis tegen HTTC ’71 1. Op papier een van de sterkste tegenstanders uit de poule en dat was deze avond ook wel te merken. Cees en Ed hadden hun eerste potje al verloren toen Sytze wel knap zijn eerste overwinning boekte en de SKF’ers op het bord zette. Daarna was helaas wel eenrichtingsverkeer en ging de ene na de andere partij naar de bezoekers uit Heteren. Cees was nog eenmaal heel dichtbij maar verloor met 11-13 in de vijfde en ook Sytze verloor nog een keer nipt. Tot de laatste partij waarin Cees nog een keer goed voor de dag kwam en zomaar de overwinning greep. Het was een druppel op een gloeiende plaat want de 2-8 nederlaag was een ruime. Komende week tegen TTV Ede 11 zullen de verschillen kleiner zijn en kunnen de SKF’ers echt gaan beginnen aan de competitie.

In de 4e klasse speelde Vos Occasions/SKF 9 thuis tegen Treffers (A) 5. Op voorhand een gelijk opgaande strijd en dat was te merken aan het verloop van de wedstrijd. Over en weer werden de potjes gewonnen ondanks dat in de wedstrijden zelf er vaak een duidelijke winnaar was. Ronald, Jie en Andy bleken dan ook het thuisvoordeel te hebben want de enige twee echt spannende potjes werden met twee punten verschil in de vijfde game door SKF gewonnen. Dat verschil zorgde ook voor de kleine 6-4 overwinning die ze boekten op hun tegenstanders uit Arnhem. Ronald bleef knap ongeslagen, Andy won tweemaal en Jie eenmaal. SKF 9 staat steady in de middenmoot en ligt op koers voor handhaving.

Vos Occasions/SKF 10 speelde eveneens in de 4e klasse thuis tegen Tik Hard 2. Na de nederlaag van vorige week wilde Hans, Rien en Gert weer eens punten pakken en dat lieten ze meteen ook maar zien. Ze schoten uit de startblokken en met ruime zeges stonden ze binnen de kortste keren al met 5-1 voor. Allen Rien moest een keer de zege aan een tegenstander laten. Ook het tweede bedrijf was duidelijk voor de thuisploeg al werden de zeges wat krapper. Ditmaal was het Gert die door dezelfde tegenstander werd verschalkt en dat leek Hans later ook te gebeuren maar hij zegevierde net met 12-10 in de vijfde game. Doordat Gert en Rien hun laatste potje netjes binnenhaalden werd het maar liefst 8-2 en staat SKF 10 hiermee voorlopig aan kop.

Vos Occasions/SKF 11 was al zeer voortvarend begonnen aan de competitie in de 5e klasse en thuis tegen HTTC ’71 3 moest dat nog eens dunnetjes overgedaan worden. De start was opnieuw goed met overwinningen van Quirijn en Gert en winst in het dubbel. Alleen Robert moest z’n tegenstander feliciteren. Datzelfde lot was Quirijn beschoren in zijn tweede wedstrijd en Gert in zijn laatste wedstrijd, allemaal tegen dezelfde sterke tegenstander. Incasseren dus, want de resterende wedstrijden werden eenvoudig binnengehaald door de SKF’ers waarmee de logische eindstand van 7-3 werd behaald. SKF 11 staat hierdoor na twee wedstrijden aan kop.

Jeugd

In de hoofdklasse ging Vos Occasions/SKF 1 op bezoek in Groesbeek voor hun wedstrijd tegen GTTC Groesbeek 1. Jorian, David en Hielke namen het op tegen het Groesbeeks duo, en vanaf het begin ging de wedstrijd gelijk op. Jorian won na vier close games zijn eerste wedstrijd. David had pech en verloor twee opeenvolgende wedstrijden met 11-8 in de vijfde. Hielke was de man in vorm, hij won zijn eerste pot met 0-3. Doordat beide dubbels werden verloren nam de thuisploeg een flinke voorsprong. Een dikke nederlaag lieten onze SKF’ers niet gebeuren, en onder leiding van de uitblinkende Hielke knokte het team zich terug. Hielke won nog tweemaal, en David wist in zijn laatste wedstrijd een vijfde game te vermijden en de overwinning al na de vierde game in de wacht te slepen. Hierdoor werd een nederlaag voorkomen en stond er uiteindelijk, net als vorige week, een 5-5 eindstand op het bord. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Treffers (A) 2 op het programma.

Vos Occasions/SKF 2 speelde in de 1e klasse de regioderby in Ede tegen TTV Ede 4. Roan beet het spits af en wist met een overtuigende 0-3 de snelle voorsprong te pakken. Ook Demi begon de dag sterk, zij won met 1-3 haar eerste wedstrijd. Lars en Maarten waren minder gelukkig. Beide jongens kwamen in de vijfde game net tekort, waardoor de stand terug werd gebracht tot 2-2. Vanaf dit moment zette ons team echter even aan. Maar liefst vijf wedstrijden op rij werden gewonnen. De duo’s Roan/Demi en Lars/Maarten wonnen beiden hun dubbel, waarna Demi, Lars en Maarten hun tweede enkelspel wonnen. Hierdoor bleef Demi ongeslagen. Roan kon dit kunstje niet nadoen, hij verloor de laatste wedstrijd waardoor er uiteindelijk 3-7 op de borden stond. Komende zaterdag staat de volgende regioderby op het programma, thuis tegen TTV Ede 5.

Na het perfecte begin vorige week was Vos Occasions/SKF 3 erop gebrand de fantastische vorm aan te houden in de 2e klasse. Toch bleek snel dat ONI 1 een sterkere tegenstander was en Willem moest in de eerste wedstrijd zijn tegenstander de winst laten. Joël was wel in topvorm, en won achtereenvolgens twee wedstrijden met 1-3. Ook Ruben begon voortvarend, hij speelde een spannende wedstrijd die hij met 9-11 in de vijfde wist te winnen. Toen Willem en Joël ook het eerste dubbel wonnen leek een nieuwe dikke overwinning in de maak. Dit bleek toch anders te lopen. Willem en Ruben konden in het tweede dubbel een 1-2 voorsprong niet omzetten in een overwinning. Wel wist Willem in zijn tweede enkelspel een 2-0 achterstand goed te maken en met 9-11 in de vijfde de overwinning te pakken. Ook Ruben was nog eenmaal succesvol. Joël was ongelukkig en verloor na een paar hele spannende games in vier games. Toch werd er dus wederom gewonnen, ditmaal met 4-6. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen koploper Velp 3 op het programma.

Vos Occasions/SKF 4 was in absolute topvorm. Er werd in de 2e klasse geen spaan heel gelaten van GTTC Groesbeek 2. Over de hele dag werden maar twee games verloren. In de eerste wedstrijd, gespeeld door Ezra, leek het nog een lastige dag te worden, maar hij wist de derde en vierde game met 9-11 te winnen. Lucas en Lars kwamen minder in de problemen en wonnen beiden hun eerste wedstrijd met 0-3. In het restant van de wedstrijd was het alleen Ezra die nog een gamepje met 11-9 moest afstaan. Daar bleef het bij, waardoor zowel Lucas en Lars de hele dag geen game verloren. Door de overtuigende 0-10 overwinning staat het team nu gedeeld eerste. Komende zaterdag speelt het team een thuiswedstrijd tegen Getavé 1.

Ook Vos Occasions/SKF 5 speelde een foutloze wedstrijd. David, Hans en Daan speelde in de 3e klasse de regioderby in Ede tegen TTV Ede 9. Voor de dubbels wonnen David en Hans hun enkelspel met 0-3, Hans won tweemaal met 1-3. De dubbels, gespeeld door de duo’s Hans/David en David/Daan, werden ook overtuigend gewonnen, waardoor een 0-6 tussenstand op het bord stond. David speelde de enige vijfsetter van de dag, hij wist een 2-0 achterstand volledig om te draaien. Daan won nog tweemaal met 0-3, waardoor hij de dag zonder gameverlies afsloot. Ook Hans won zijn laatste wedstrijd, waardoor onze SKF’ers net als het vierde team een prachtige 0-10 overwinning boekten. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen DSV RELAX 2 op het programma.

In Arnhem speelde Vos Occasions/SKF 6 hun wedstrijd in de O-13 klasse tegen Treffers (A) 6. Joël en Philène zorgden voor een vliegende start door allebei hun eerste wedstrijd te winnen. Philène kon dit kunstje in haar tweede wedstrijd jammer genoeg niet herhalen en verloor met 12-10 in de vierde game. Doordat Julian nog niet tot winst kwam stond de stand weer gelijk. De dubbels waren wel weer allebei succesvol. Philène en Joël wonnen samen met 0-3, terwijl Julian en Philène een vijfde game nodig hadden, die wel overtuigend met 1-11 werd gewonnen. De voorsprong werd uitgebreid tot 2-6 door overwinningen van Julian en Joël. Hier bleef het bij, Joël en Philène konden geen potten meer breken in de laatste twee wedstrijd, waardoor de overwinning minimaal bleek met 4-6. Komende zaterdag speelt het team een thuiswedstrijd tegen Kracht & Vriend 1.