Verslag 3e ronde najaarscompetitie 2024

Landelijke senioren

Dames 1

Voor de dames van FysiqVision/SKF 1 stond de zondag in het teken van de altijd lastige uitwedstrijd tegen Dozy Den Helder/Noor 1 in de eredivisie. Robin Klomp beet het spits af en kon naar verwachting geen vuist maken tegen Shuohan Men. Ook Xijin Zheng kwam er nog niet aan te pas tegen routinier Ana Gogorita. Melanie Bierdrager kende wel een overtuigend begin en wist Faya Vooijs met 0-3 te verslaan, waardoor het eerste punt op het bord stond. Echter bleken na de pauze Shuohan en Ana wederom een maatje te groot. Xijin bleef zonder gamewinst tegen Shuohan, terwijl Melanie op een enkele game bleef steken tegen Ana. Robin leek af te stevenen op een eenvoudige 0-3 overwinning op Faya, maar na een 0-2 voorsprong was Robin de controle kwijt, waardoor er een vijfde game aan te pas kwam. Deze werd wel overtuigend met 7-11 gewonnen door Robin, waardoor het tweede punt binnen was. Overwinning in het dubbel zou een minimaal verlies betekenen, maar Xijin en Melanie waren niet opgewassen tegen het Shuohan en Ana. Hierdoor werd de eindstand bepaald op een 5-2 verlies. Komende zaterdag spelen de dames een thuiswedstrijd tegen Hilversum 1.

Heren 1

In de 1e divisie speelde InnovaN/SKF 1 een uitwedstrijd in Hattem tegen Smash’ 70 (H) 2. Op papier zijn de verschillen tussen beide teams vrij groot maar in de wedstrijd bleek dat veel dichter bij elkaar te liggen. Bijvoorbeeld in de eerste wedstrijd werd Floris Zur Muhlen verrast door Julian Plette en kon hij een matige start van de wedstrijd niet omdraaien. En Pieter van den Berg had een zware wedstrijd tegen kopman Kaj Ronde. Na een 2-0 voorsprong moest er een vijfde game aan te pas komen én moest er een matchpoint worden weggewerkt maar zegevierde de SKF’er toch. Dicky de Jong en Marko Panic begonnen overtuigender aan hun middag en wisten na een mindere eerste game vrij gemakkelijk respectievelijk Chris Verwoert en Roy van der Burg weg te zetten. Het gaspedaal werd ook aardig ingedrukt door de Veenendaalers want in het volgende blok gingen alle punten naar SKF. Floris herstelde zich met een knappe overwinning op Kaj en de andere drie SKF’ers kenden weinig moeite in hun tweede potje. Halverwege dus al een 1-7 tussenstand die nog verder uitgebouwd zou worden in het laatste deel. Marko gaf daarin het goede voorbeeld door Kaj werkelijk geen schijn van kans te laten waarna ook Pieter en Dicky eenvoudig hun wedstrijden winnend afsloten. Floris kende echter opnieuw een wisselvallige partij waarin helaas de winst niet aan hem besteed was en hij ook Chris moest feliciteren. Het afsluitende dubbel Dicky/Marko was een snelle en kon erbij in de annalen. Een ruime 2-11 zege voor InnovaN/SKF 1 waarmee ze op precies evenveel punten komen als concurrent Hercules 1, de tegenstander van aankomende zaterdag in eigen huis.

Heren 2

Vos Occasions/SKF 2 speelde hun wedstrijd in Enschede tegen ENTAC 1, een concurrent in de strijd om handhaving in de 2e divisie. Ondanks dat de dag niet zo veelbelovend begon door fileproblemen werd er toch een uitstekende uitslag neergezet. Jeffrey Vonk speelde de hele dag uitstekend en wist in zijn eerste wedstrijd eenvoudig met 0-3 te winnen van Steven Gies. Milan Timmers begon tegen de sterke Thijs Smit, en wist ondanks een 0-1 voorsprong deze scalp niet te pakken te krijgen. De voorsprong werd gepakt door Erik Verzijl, die relatief simpel Freek Borgman zonder gamewinst liet. Jeffrey van Eek breidde de voorsprong uit met een hele mooie overwinning op Tom Coenen. Het leek een 0-3 overwinning te worden, maar een 6-10 voorsprong in de derde game ging plots nog Toms kant op. Gelukkig begon Jeffrey de vierde game weer scherp, waardoor de 1-3 toch een feit was. Toen Jeffrey Vonk vervolgens van Thijs won was een dikke overwinning echt een goede mogelijkheid. Jeffrey van Eek won ook zijn tweede pot door Freek te verslaan. Er kwam een kleine kink in de kabel toen Erik kansloos was tegen Tom, maar gelukkig was het Milan die met 0-3 van Steven won en daardoor de marge weer vier maakte. Deze marge bleef in stand tot het dubbel gespeeld werd. Jeffrey van Eek kon het niet bijbenen tegen Thijs, Jeffrey Vonk maakte zijn hattrick compleet tegen Freek, Erik wist een 5-2 achterstand in de vijfde game om te zetten tot 5-11 winst, en Milan kwam tekort tegen Tom. Doordat het dubbel Jeffrey Vonk/Erik het niet kon waarmaken tegen het duo Thijs/Tom was de einduitslag een prachtige 5-8 overwinning. Komende zaterdag staat de lastige thuiswedstrijd tegen het sterke Swift (D) 1 op het programma.

Heren 3

Al op vrijdagavond speelde Vos Occasions/SKF 3 een uitwedstrijd in de 3e divisie tegen Taflan 1. Op voorhand twee teams die aan elkaar gewaagd zouden zijn en dat bleek ook in de wedstrijd. SKF beschikt echter over Edwin en Brenda Vonk en dat maakte een hoop uit. In het eerste bedrijf wonnen zij namelijk beiden hun openingswedstrijd maar maakte de thuisploeg gelijk door overwinningen op Diederick Vos en Jorai Hessing. Het tweede gedeelte is waar achteraf gezien het verschil werd gemaakt. De beide Vonkjes wonnen opnieuw en nu voegde ook Diederick hier een potje aan toe. Jorai had dit bijna nog mooier gemaakt maar strandde in het zicht van de haven met 11-9 in de vijfde game. Die twee punten voorsprong gaven de Veenendaalers niet meer weg want ook in het laatste deel wonnen Edwin en Brenda hun partij. Diederick en Jorai kenden niet hun beste avonden want zij moesten wel hun meerdere erkennen in de thuisploeg. Bij een 5-7 stand was het dubbel een belangrijk puntje voor beide ploegen maar als je aan SKF-zijde team Vonk op kunt stellen is de uitkomst toch vaak bekend. Het dubbel werd dus ook gepakt en een keurige 5-8 eindstand verscheen op het bord. Hiermee staat SKF 3 er op dit moment goed voor en zijn ze op koers voor handhaving.

Dames 2

Het tweede damesteam reisde af naar Breda voor hun wedstrijd in de 2e divisie tegen Belcrum 2. Gerry-Ellen Blankestijn begon, en zoals meestal het geval is resulteerde dit in een 0-1 voorsprong. Anna Seekles speelde een lastigere wedstrijd, maar ook zij wist haar eerste wedstrijd te winnen. Jie was nog niet succesvol. Na vier games die allemaal met twee punten verschil beslist werden moest ze de overwinning aan haar tegenstandster laten. Ze maakte dit echter meteen goed in het dubbel. Samen met Gerry-Ellen werd een bloedstollend dubbel gespeeld, die met maar liefst 11-13 in de vijfde game gewonnen werd. Hierna zorgde Gerry-Ellen voor de 1-4 door een eenvoudige 0-3 overwinning. Jie speelde vervolgens weer een spannende wedstrijd, en wederom kwam ze net tekort, ditmaal in de vijfde game. Toen ook Anna haar tweede wedstrijd verloor leek de thuisploeg toch nog aan te haken, maar ze hadden buiten Jie en Gerry-Ellen gerekend. Beide dames wisten te winnen en de marge weer te vergroten naar 3-6. De kraker van de dag kwam aan het eind. Anna wist in de vierde game met 1-11 een vijfde game af te dwingen, waardoor ze het momentum mee leek te hebben. Echter liep het anders, en met matchpoints over en weer ging de wedstrijd uiteindelijk met 20-18 verloren. Ondanks het zure einde toch een prima 4-6 overwinning. Komende zaterdag spelen de dames een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar 1.

Afdelingssenioren

Vos Occasions/SKF 4 kende een makkelijk avondje in de hoofdklasse. Thuis tegen laagvlieger TCB 1 moesten er een hoop punten worden gehaald en dat bleek ook al snel wel te gaan lukken. Niels, Jan-Willem en Thijs regen de overwinningen gemakkelijk aan elkaar en behalve wat gameverlies en een enkele vijfsetter waren de Veenendaalers veel te sterk voor de gasten. Nadat Thijs, met zijn derde zege, de thuisploeg op 9-0 had gezet was de schone taak voor Niels om er een cleen sweep van te maken maar helaas verslikte hij zich in z’n laatste tegenstander en gaf hij toch nog een puntje mee naar huis. 9-1 is uiteraard wel een hele mooie zege waardoor SKF 4 zich weer in de middenmoot voegt van de hoofdklasse.

Vos Occasions/SKF 5 had een wisselvallige avond thuis tegen Cevelum 2. Maickel, Rob en Marco hadden in de promotieklasse nog geen overwinning geboekt en dat moest vanavond dan wel gaan gebeuren. De start was prima met een degelijke zege van Maickel, een hele dikke van Marco en een regelmatige in het dubbel. Alleen Rob moest z’n eerste tegenstander feliciteren. Direct na het dubbel kwam er echter een slechte fase waarin Rob ook z’n tweede potje verloor, Maickel verrassend verliest van een invaller en Marco zich verslikt in een verdediger. Plotseling was de wedstrijd omgedraaid en stond er 3-4 op het bord. Gelukkig kon de wedstrijd nog enigszins worden teruggehaald want zowel Rob als Marco, zij het nipt, wonnen hun potjes en zetten SKF weer op voorsprong. De gehoopte zege was dan wel een brug te ver want Maickel kwam er in zijn laatste wedstrijd niet aan te pas. Een 5-5 gelijkspel waarmee SKF 5 in de onderste regionen van de poule staat en dus aan de bak zal moeten.

Vos Occasions/SKF 6 speelde een leuke wedstrijd tegen Treffers (A) 2 in de 1e klasse. De teams waren aan elkaar gewaagd, iedereen kon van iedereen winnen en er stond nooit een team ruim voor. Aan de kant van de Veenendaalers speelden Harm, Maarten en Juul en zoals gezegd wisselden de zeges en nederlagen zich om en om af. Harm zette SKF vlot op 1-0 maar niet veel later was het alweer gelijk na verlies van Maarten. Juul zette SKF weer op voorsprong en via het dubbel kwamen de bezoekers weer langszij. Na het dubbel lukte het de thuisploeg om aan te zetten en werd er even een gaatje geslagen door overwinningen van Maarten en opnieuw Harm. Toch kwam ook nu Treffers weer snel terug en verschalkten zij Juul en Maarten voor een gelijke stand. Logischerwijs ging deze wedstrijd in 5-5 eindigen en dat gebeurde ook. Juul zorgde nog voor een Veenendaalse zege en het slotakkoord was voor de bezoekers. SKF 6 staat hierdoor keurig in de middenmoot in de competitie.

Vos Occasions/SKF 7 kent een prima start van de competitie in de 2e klasse en thuis tegen Rhenus 1 lieten ze dat nogmaals zien. Vader en zoon van Tuil en Gerry-Ellen vormden de basis en aanvankelijk konden de bezoekers prima mee. Ad en Gerry-Ellen wonnen hun eerste potje vrij makkelijk maar Adrie verloor wel en ook het dubbel ging naar Rhenus waardoor het 2-2 stond. Achteraf bleek de pot van Adrie na het dubbel de sleutel te zijn. Hij kwam 0-2 achter, pakt die wedstrijd net aan met 11-9 in de vijfde en vervolgens verliest SKF geen punt meer. De zeges werden gemakkelijk binnengehaald door de SKF’ers en de uiteindelijke 8-2 eindstand was dan ook verdiend. Hierdoor staat SKF 7 voorlopig gedeeld 1e, maar is de poule erg spannend dus dit kan wekelijks behoorlijk gaan veranderen.

Vos Occasions/SKF 8 speelde al op maandag thuis in de 3e klasse. Het betrof een heuse derby tegen TTV Ede 11 met oud-SKF’er Thijs Bosman, als invaller, in de gelederen. De start was voor de bezoekers want alleen Cees kon z’n eerste wedstrijd winnen maar Ed en Sytze helaas niet en ook het dubbel ging naar Ede. SKF wist de schade echter wel te repareren en na twee vlotte overwinningen van Ed en Cees stond het alweer 3-3. De Edenaren bleken toch wel sterker helaas want van de laatste vier wedstrijden gingen er nog drie naar de bezoekers. Alleen Sytze wist nog een potje in eigen huis te houden maar kon dus niet voorkomen dat Ede wegging met een 4-6 zege. SKF 8 staat hiermee voorlaatste en gaat het zwaar krijgen om te handhaven.

Vos Occasions/SKF 9 speelde in de 4e klasse thuis tegen Getavé 2. Zonder kopman Ronald maar met vaste leden Jie en Sjan en aanwinst Robin werd er aangetreden door de Veenendaalers. Het begon nog goed met een knappe maar nipte zege van Robin met 13-11 in de vijfde game maar nadat Jie haar eerste potje net in vijven verloor gaf Getavé gas. Alle resterende potten werden gepakt door de bezoekers. Er waren nog genoeg spannende games, zelfs nog een paar vijfsetters maar de uitkomst was telkens hetzelfde. En de avond die dus goed begon eindigde voor SKF 9 in een hele dikke 1-9 nederlaag. Geen schande gezien het niveauverschil maar toch jammer. SKF 9 staat nog wel boven de degradatiestreep.

Vos Occasions/SKF 11 was de competitie in de 5e klasse goed begonnen maar tegen Hutaf 8 zou iets meer duidelijk worden over hoe goed ze zijn. Helaas voor de Veenendaalers was dit deze avond niet goed genoeg. Paul zette SKF nog op voorsprong maar daarna werden ze overlopen door de mannen uit Huissen en gingen de potjes, vaak vrij gemakkelijk, naar de bezoekers. Tot aan een stand van 1-7 ging het erg hard maar gelukkig was het slotakkoord nog voor de thuisploeg. Quirijn pakte z’n laatste wedstrijd en opnieuw Paul boekte nog een zege na z’n eerdere op de avond waarmee de schade beperkt werd tot 3-7. Ondanks de nederlaag staan de SKF’ers nog wel bovenaan maar hebben ze wel flink wat van hun voorsprong ingeleverd.

Jeugd

Vos Occasions/SKF 1 kreeg in de hoofdklasse bezoek van het Arnhemse Treffers (A) 2. De dag begon met een ongekend spannende wedstrijd, die David helaas na driemaal gameverlies met twee punten verschil niet wist te winnen. Ook Jorian had een valse start waardoor het team tegen een 0-2 achterstand aan keek. Hielke daarentegen liet maar weer eens zien waarom hij de kopman van het team is en rekende met duidelijke cijfers af met zijn eerste tegenstander. Ook het dubbel werd gewonnen, door David en Hielke, waarna Jorian met een 3-1 overwinning voor de voorsprong zorgde. De bezoekers kwamen nog even langszij door verlies van David, maar Hielke (2x) en Jorian (1x) zorgde voor een 6-3 voorsprong. David eindigde de dag op dezelfde manier als hij die begon door te verliezen met games die allemaal met twee punten verschil beslist werden. Uiteindelijk toch een prima 6-4 overwinning dus. Komende zaterdag spelen de jongens de regioderby in Ede tegen TTV Ede 2.

Vos Occasions/SKF 2 speelde hun wedstrijd in de 1e klasse tegen TTV Ede 5. Lars, die eerder op de dag al een dikke overwinning behaalde als coach, speelde een uitstekende eerste wedstrijd die eenvoudig met 3-0 gewonnen werd. Demi en Maarten waren ook in vorm, en wisten net als Lars nog zonder gameverlies te blijven. Dit spelbeeld bleef in stand door een 3-0 overwinning in het dubbel, gespeeld door Lars en Maarten, en een 3-0 overwinning van Demi in haar tweede wedstrijd. Lars verloor de eerste game van de dag, maar door een 3-1 overwinning had dit geen gevolgen. Maarten liet zich dit niet gebeuren, en wist zijn tweede wedstrijd weer zonder gameverlies af te sluiten. Het enige verliespunt kwam op naam van Demi. Ze dwong nog bijna een vijfde game af, maar kwam net tekort. Toen Maarten vervolgens met 1-2 achter stond leek de overwinning minder dik te worden dan aanvankelijk gedacht, maar hij knokte zich terug en voltooide zijn hattrick door een 3-2 overwinning. Ook Lars bleef ongeslagen, hij won zijn laatste wedstrijd weer met 3-0. Een prachtige 9-1 overwinning dus. Komende zaterdag reist het team af naar Huissen voor de wedstrijd tegen Hutaf 2.

Vos Occasions/SKF 3 kreeg in de 2e klasse Velp 3 op bezoek. Ondanks dat het niet uit de eindstand blijkt waren de teams erg aan elkaar gewaagd, en maar twee wedstrijden werden in drie games beslist. Joël dacht na zijn eerste game (11-3 winst) dat zijn eerste wedstrijd een eenvoudige overwinning zou worden, maar dit bleek toch anders te lopen. Er kwam een vijfde game aan te pas, waarin hij snel de voorsprong pakte en die niet meer weggaf. Willem moest in zijn eerste wedstrijd nog even inkomen en verloor in vier games. Ruben zorgde weer voor de voorsprong. Hij speelde tegen een lastige tegenstander die veel backspin gaf, maar door rustig te blijven en een goede opening te spelen wist hij de wedstrijd te winnen. Dit bleek het begin van een reeks overwinningen. Het dubbel werd eenvoudig gewonnen door Joël en Willem, waarna Willem en Joël beiden met 3-1 wonnen. Tussendoor kwam Ruben net tekort in zijn tweede wedstrijd, maar er werd afgesloten met overwinning van alle drie de jongens. Willem won met 3-0, Ruben speelde een nagelbijter die hij met 11-9 in de vijfde wist te winnen, en Joël won met 3-1 door de derde en vierde game met respectievelijk 16-14 en 11-9 te winnen. Hierdoor stond er aan het eind van de dag een prachtige zwaarbevochten 8-2 overwinning op het bord. Komende zaterdag staat de regioderby in Ede tegen TTV Ede 6 op het programma.

Vos Occasions/SKF 4 kreeg bezoek van Getavé 1 voor hun wedstrijd in de 2e klasse. Dit team beschikt over twee wat zwakkere spelers, maar heeft ook een hele sterke kopman die voor veel problemen zorgde. Deze kopman was in de eerste wedstrijd te sterk voor Lucas, die wel uitstekend speelde en zich pas na 17-19 in de derde gewonnen gaf. Lars en Ezra speelden sterk in hun eerste wedstrijd en wisten allebei met 3-0 te winnen. Ook het dubbel was succesvol, al moesten Lucas en Ezra diep gaan in de vierde game, die uiteindelijk met 12-10 gewonnen werd. Nadat Lars kansloos bleek in zijn tweede wedstrijd bouwden Lucas en Ezra met makkelijke 3-0 overwinningen de voorsprong uit. In de laatste enkelspelen wisten Lars en Lucas beiden hun tweede overwinning van de dag te boeken. Ezra kwam nog in actie tegen de sterke kopman, en wist brutaal de tweede game te winnen. Bijna sleepte hij er nog een beslissende game uit, maar de vierde ging met 12-14 verloren, waardoor de 7-3 overwinning een feit was. Komende zaterdag speelt ook dit team de regioderby in Ede, tegen TTV Ede 7.

Vos Occasions/SKF 5 is in absolute topvorm en had voor aanvang van de wedstrijd nog geen enkele punt afgestaan in de 3e klasse. Ditmaal was DSV RELAX 2 het slachtoffer. Hans, David en Daan waren alweer niet te stoppen en maakten de grond gelijk met de tegenstanders. Tot en met wedstrijd acht kwamen de bezoekers niet in de buurt van gamewinst. In de laatste twee wedstrijden stonden zowel Daan en Hans toch nog een gamepje af, maar daar was ook alles mee gezegd. Voor de derde keer op rij een overtuigende 10-0 overwinning, waardoor Daan, Hans en David nog ongeslagen blijven. Komende zaterdag reist het team, net als team 2, af naar Huissen, waar ze gaan proberen de streak te behouden in de wedstrijd tegen Hutaf 3.

Vos Occasions/SKF 6 speelde in de O-13 klasse hun wedstrijd tegen Kracht & Vriend 1. De start was veelbelovend. Philène en Julian begonnen met 3-0 overwinningen, waarna Julian meteen zijn tweede wedstrijd ook met 3-0 wist te winnen. Joël was nog minder gelukkig in zijn eerste wedstrijd, die met 1-3 verloren ging. De dubbels werden eerlijk verdeeld. Het duo Philène/Joël wist niet te winnen, maar het duo Philène/Julian was wel succesvol. Philène bleef vervolgens ongeslagen in het enkelspel door weer met 3-0 te winnen. Joël kon zijn bijdrage nog niet leveren in zijn tweede wedstrijd, waarna Julian nipt zijn hattrick niet kon voltooien door verlies met 10-12 in de vijfde. In het slotstuk wist Joël toch nog zijn steentje bij te dragen. Hij draaide een 1-2 achterstand volledig om en wist met 11-4 11-5 de overwinning te pakken. Hierdoor werd ook een teamoverwinning behaald, dit was namelijk de 6-4. Ook dit team speelt komende zaterdag in Huissen, ze nemen het op tegen Hutaf 4