Verslag 5e competitieronde najaarscompetitie 2024

Landelijke senioren

Dames 1

FysiqVision/SKF 1 speelde in de eredivisie de zware uitwedstrijd tegen VTV (N) 1. Dat het een zware zondagmiddag zou worden bleek meteen, toen Carla Nouwen het met 3-0 aflegde tegen Andreea Clapa. Robin Klomp kwam er ook nog niet aan te pas in haar eerste wedstrijd, Emma van der Zanden was met 3-0 te sterk. Melanie Bierdrager brak de ban door knap met 1-3 Sanne de Hoop te verschalken. Na de pauze bleef het echter VTV het spel dicteerde. Robin en Carla kwamen niet tot gamewinst tegen respectievelijk Andreea en Sanne, terwijl Melanie na een spannende derde en vierde game niet langs Emma wist te komen. Doordat ook het dubbel prooi was voor VTV bleef de opbrengst bij een enkel punt. Over twee weken hoopt het team de zure nasmaak weg te spoelen tegen ReynDesign/Westa 1.

Heren 1

In de 1e divisie ging InnovaN/SKF 1 op bezoek in Utrecht bij SVE 1. Als koploper tegen de hekkensluiter waren de bespiegelingen vooraf helder: er moest een ruime zege geboekt worden. Door personele problemen echter moest er een beroep worden gedaan op Niels Bremer, een invaller uit de hoofdklasse, waardoor een echte dikke zege waarschijnlijk niet ging lukken. Vanaf het begin was wel duidelijk dat de Veenendaalers een stuk sterker waren dan de thuisploeg ondanks dat Floris Zur Muhlen begon met een krappe overwinning in vijf games op kopman John van Spengen. Pieter van den Berg boekte een eenvoudige zege op Sam Groenewoud, waarna ook Marco Stefanidis na een ietwat stroeve start won van Wai Jor Woe. Frans van den Berg zette de Utrechtenaren op voorsprong door invaller Niels te verschalken en gedurende de dag bleek hij ook de enige die te pakken was voor SVE. Een logische 3-10 einduitslag was hiervan het gevolg en dat was ook precies de opdracht waarmee de SKF’ers naar Utrecht waren gegaan. Omdat Hercules 1 niet meer punten wist te halen in hun wedstrijd is het gat halverwege de competitie nog steeds 5 punten in het voordeel van InnovaN/SKF 1. Volgende week spelen ze thuis tegen Scylla 1 uit Leiden.

Heren 2

Vos Occasions/SKF 2 doet al een paar weken goede zaken in de 2e divisie, en ook afgelopen zaterdag Heerhugowaard in de uitwedstrijd tegen DOV 1 werd een mooie uitslag neergezet. Desondanks waren de teams gelijkwaardiger dan de stand laat blijken, veel wedstrijden werden pas in de vijfde game beslist. Jeffrey Vonk begon het bal met een eenvoudige overwinning op Danny Klaver. Milan Timmers leek hetzelfde te gaan doen, maar zag Peter Krapels terugkomen na een 0-2 voorsprong. In de vijfde game was het toch weer Milan die er met de winst vandoor ging, waardoor de 0-2 op het bord verscheen. Erik Verzijl en Xijin Zheng speelden ook allebei een vijfsetter. Erik kwam 2-1 achter tegen kopman Lennart Bloothoofd, maar zette dit om tot een 7-10 voorsprong in de vijfde game. Lennart kwam nog terug tot 9-10, maar door een heel fortuinlijke netbal ging Erik er toch met de winst vandoor. Xijin stond ook 2-1 achter, wat een 3-1 verlies leek te worden tegen Eric Wijman. Met 15-17 sleepte ze er toch nog een vijfde game uit. Jammer genoeg ging deze met ruime cijfers verloren, waardoor ook de thuisploeg van de nul af was. De score werd verder uitgebouwd door Jeffrey, die met 3-1 van Peter wist te winnen. Bij Xijin kwam het wederom op de vijfde game aan, en net als haar eerste wedstrijd leek het verkeerd te gaan. Tegen Lennart kwam ze echter terug van een 7-3 achterstand, en na matchpoints over en weer wist ze toch nog met 14-16 te winnen. Ook Milan speelde zijn tweede wedstrijd in vijf games, ondanks een 1-2 8-10 voorsprong. Jammer genoeg wist hij niet te winnen. Erik won wel zijn tweede wedstrijd, hij won met 0-3 van Eric. Jeffrey voltooide zijn hattrick tegen Lennart. Ondanks een 2-0 achterstand vocht hij zich terug in de wedstrijd en wist de vijfde game met ruime cijfers te winnen. Ook Erik scoorde een hattrick, hij verschalkte Danny met 0-3. Xijin won haar laatste wedstrijd eenvoudig van Peter. Milan had goede kansen tegen Eric, maar verloor in drie games die allemaal pas na een 10-10 stand beslist werden. Het duo Jeffrey/Erik won ook nog het dubbel, waardoor er een mooie 3-10 overwinning werd geboekt. Komende zaterdag komt gedoodverfde kampioen FTTC 1 op bezoek.

Heren 3

Ook in Utrecht speelde Vos Occasions/SKF 3 tegen SVE 2 in de 3e divisie. Zonder Edwin en Brenda Vonk wisten de SKF’ers dat het weleens een pittige middag kon worden gezien de krachtsverschillen tussen beide teams. Aanvankelijk bleek dat ook, ondanks dat de potjes close waren en de games vaak met twee punten verschil. Diederick Vos en Gert Albers kwamen in hun eerste potjes tegen respectievelijk Patrick Visser en Simone Broersen niet dichtbij genoeg en vervolgens verloren Eric Bruinekreeft, van Peter Marijn, en Robin Klomp, van Robin Luijer, beiden in vijf games. Je merkte echter dat het steeds dichter naar elkaar toe kwam en in de vijfde wedstrijd zette Diederick de SKF’ers op het bord met een knappe zege op Simone met 9-11 in de vijfde. Robin deed even later hetzelfde tegen Peter, zelfs na 2-0 te hebben achtergestaan. Eric wilde uiteraard niet achterblijven en won met 0-3 van Luijer en zo waren de Veenendaalers ineens terug in de wedstrijd. Helemaal terug kwamen ze niet want SVE zette weer een tandje bij en boekte twee regelmatige zeges op Gert en Robin. Diederick was wel warm geworden en won dik van Peter in zijn laatste wedstrijd, waarmee SKF toch al 4 punten had behaald. Omdat Gert en Eric hun laatste wedstrijd niet wisten te winnen lag er alleen nog een kans in het dubbel om de dag nog mooier te maken. Dat deden Eric en Diederick met verve en met 1-3 werd het dubbel binnengehaald. Een 8-5 nederlaag dus maar gezien de verhoudingen en de opstellingen was dit een zeer goede uitslag voor SKF 3. Zij staan nu gedeeld 4e met een geruststellende voorsprong van 11 punten op de degradatiestreep.

Dames 2

Het tweede damesteam doet mee om de koppositie in de 2e divisie. Op bezoek bij TN 1 wilde het team dus weer een zo dik mogelijke overwinning boeken. Gerry-Ellen begon voortvarend en wist met 0-3 haar eerste wedstrijd te winnen. Hetzelfde deed Marga van den Andel. Liandra van Giessen bleef nog even achter en verloor in vier close games. Gerry-Ellen en Marga zetten hun goede vorm voort in het dubbel. Ondanks verlies van de eerste game werd deze met 1-3 gewonnen. Hierna wisten beide dames ook hun tweede wedstrijd te winnen. Liandra verloor ook haar tweede wedstrijd, waardoor de tussenstand 2-5 bedroeg. Bij deze twee punten bleef het voor de thuisploeg. Marga won in vijf games, Gerry-Ellen won in drie games, en ook Liandra droeg haar steentje bij door in vier games haar laatste wedstrijd te winnen. Hierdoor werd er dus met 2-8 gewonnen, waardoor het team koploper Tafteltennis Zwolle 1 tot drie punten nadert. Komende zaterdag spelen de dames tegen hekkensluiter Het Markiezaat 3.

Afdelingssenioren

Al op donderdag ging Vos Occasions/SKF 4 op bezoek bij Trumelo 1 in Dreumel. Voor de SKF’ers was het wel zaak om punten te pakken maar aan het begin ging de wedstrijd heel erg gelijk op. Niels en Jan-Willem wonnen beiden nipt in vijf games hun eerste potje maar Etienne verloor verrassend de eerste en ook het dubbel werd door de thuisploeg gepakt. Na het dubbel zette Niels de Veenendaalers opnieuw op voorsprong maar nu was het Jan-Willem die z’n tegenstander moest feliciteren waardoor het weer gelijk stond. Vanaf dat moment viel het ineens de kant op van de SKF’ers want de volgende twee potten gingen net in vijf games naar SKF en vervolgens leek het verzet een beetje gebroken bij de thuisploeg want ook de laatste twee wedstrijden werden binnengehaald door de bezoekers. Uiteindelijk dus een 3-7 overwinning waarbij SKF vier van de vijf wedstrijden in vijf games wist te pakken. Voor de ranglijst doen ze goede zaken want ze staan nu stevig in de middenmoot van de hoofdklasse en zijn mooi op weg om te gaan handhaven.

Ook op donderdag speelde Vos Occasions/SKF 5 uit tegen Kracht & Vriendschap 1. De SKF’ers hebben het moeilijk in de promotieklasse en alle punten zijn dus belangrijk. In eerste instantie ging de wedstrijd best gelijk op. Rob boekte een knappe overwinning op de kopman van de thuisploeg en ook het dubbel werd nog knap binnengehaald na een 2-0 achterstand. Andre verloor echter nipt in vijf games en ook Maickel wist z’n eerste potje niet te winnen waardoor de stand gelijk was. Na het dubbel zakte het echter in elkaar bij de SKF’ers die niet dichtbij genoeg meer kwamen. Veel games waren nog wel close maar werden toch telkens gewonnen door de thuisploeg. Het was alleen Rob die nog een potje wist te winnen, zelfs vrij gemakkelijk, maar daar bleef het bij. Een 7-3 nederlaag dus waardoor SKF 5 echt wel zal moeten gaan strijden om degradatie. We zijn pas op de helft dus er is nog veel mogelijk.

Vos Occasions/SKF 6 speelde afgelopen vrijdag een uitwedstrijd tegen TN 6 in de 1e klasse. De verschillen tussen beide ploegen waren uiterst klein, gezien de maar liefst 6(!) wedstrijden die in vijf games werden beslist. Het nadeel voor de SKF’ers was echter dat ze telkens aan de verkeerde kant van de score eindigden. De wedstrijd begon al niet goed met een vlotte 3-0 achterstand nadat Harm, Maarten en Simon het niet konden bolwerken in hun eerste wedstrijd. Toen het dubbel daarna wel uit het vuur werd gesleept in de eerste vijfsetter leken ze beter in de wedstrijd te zitten. Wat volgde was een ongelooflijke reeks van vijf wedstrijden die allemaal een beslissende game nodig hadden maar ook allemaal naar de thuisploeg gingen. Tot tweemaal toe waren er matchpoints voor de Veenendaalers maar moesten ze toch genoegen nemen met een nederlaag. Gelukkig voor hun wist Maarten de allerlaatste pot van de avond nog te winnen maar toen was het leed al geschied natuurlijk. De 8-2 nederlaag doet zeer, zeker gezien het verloop van de avond, en SKF 6 zal dus aan de bak moeten om bij te blijven in de competitie. Ze staan nu op de voorlaatste plaats maar hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

Vos Occasions/SKF 7 is best lekker bezig in de 2e klasse maar in de uitwedstrijd tegen ONI 3 konden er helaas maar twee spelers afreizen naar Wijchen. Barend en Adrie begonnen dus met een 3-0 achterstand maar kwamen meteen goed in de wedstrijd met knappe zeges in respectievelijk drie en vier games waardoor ze meteen aansluiting vonden. Toen ook het dubbel na een 2-0 achterstand werd gepakt waren ze zelfs weer helemaal bij. Dit leek echter kracht gekost te hebben want de potjes daarna vielen telkens net niet goed. Ze zaten er dan wel dichtbij maar moesten dan toch de games of wedstrijden aan de thuisploeg laten. Omdat Adrie nog wel z’n laatste wedstrijd wist te winnen ging SKF 7 weg met een 6-4 verlies maar gezien het feit dat dit met twee spelers moest is dat toch een keurige uitslag. In de ranglijst staat alles erg dicht bij elkaar en dus zal het waarschijnlijk lang spannend blijven. Op dit moment doet SKF 7 net zo goed meer voor het kampioenschap als voor degradatie.

Ook op bezoek in Wijchen was Vos Occasions/SKF 8. Zij speelden een wedstrijd in de 3e klasse tegen ONI 4. Hier ging het allemaal wat lekkerder voor de Veenendaalers want ondanks dat Cees z’n eerste wedstrijd niet wist te winnen kwamen de SKF’ers toch op een aardige voorsprong door nipte overwinningen van Ed en Sytze, werd het dubbel gepakt en herstelde Cees zich met een overwinning in z’n tweede wedstrijd. Nu waren ze dan ook helemaal los en het was alleen Sytze nog die de kopman van de thuisploeg moest feliciteren maar alle andere wedstrijden werden binnengehaald door SKF met als klapstuk een knappe zege van Ed op kopman Peter. Een ruime 2-8 zege dus die ze wel konden gebruiken in de strijd om de onderste plekken. Voorlopig staat SKF 8 op een vijfde plaats.

Vos Occasions/SKF 9 draait weer lekker in de 4e klasse de afgelopen weken en op bezoek bij Slagvaardig (R) 3 werd dat nog maar eens geëtaleerd. De wedstrijden gingen erg snel met slechts twee wedstrijden in vier games en voor de rest alles in drie games. Aanvankelijk leek het niet zó makkelijk te gaan voor de SKF’ers want bij een 0-2 voorsprong verloor Robin verrassend een potje en ook de wedstrijden daarna gingen niet perse heel makkelijk. Gaandeweg werden de uitslagen echter dikker en bleven de wedstrijden maar gewonnen worden door SKF. Pas in de voorlaatste wedstrijd kon de thuisploeg nog een potje bijschrijven. Ook Sjan werd verschalkt door de tegenstander die eerder al van Robin had gewonnen en zo was de eindstand 2-8 in het voordeel van onze mannen. Hierdoor staat SKF 9 stevig op de 2e plaats en zal dat normaal gesproken ook het hoogst haalbare zijn.

In de 4e klasse speelde Vos Occasions/SKF 10 tegen ONI 7, het was een drukke bedoening met SKF’ers daar in Wijchen. Onderling waren de verschillen niet groot en dat zag je ook in de wedstrijd die heel erg op en neer golfde. SKF begon goed met zeges van Hans en Rien maar de thuisploeg kwam langszij met overwinningen op Gert en in het dubbel. SKF kwam toch weer op voorsprong, opnieuw aan de hand van Hans en ditmaal Gert waardoor ONI nogmaals in de achtervolging moest. Dat deden zij echter goed want in de drie volgende potten kwamen de Veenendaalers er niet aan te pas en verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Rien voorkwam de nederlaag door de laatste pot simpel te winnen en zo eindigde de wedstrijd in 5-5. SKF 10 staat er hiermee prima voor in de competitie en zal zich na de inhaalwedstrijd in de middenmoot bevinden.

Vos Occasions/SKF 11 ging in de 5e klasse op bezoek in Renkum en speelde tegen Kracht & Vriendschap 6. Er is nog wel kans op het kampioenschap dus er moesten punten worden gehaald. Dat zag er aanvankelijk ook goed uit want ondanks dat Quirijn het eerste potje meteen verloor waren Robert en Iyad meteen scherp en werd ook het dubbel gepakt. Na het dubbelspel zette Quirijn de reeks zelf voort met een nipte zege in vijf games waardoor SKF al met 1-4 voor stond. Ondanks dat Iyad niet kon winnen van de kopvrouw van de thuisploeg werd de voorsprong alsmaar uitgebreid. Robert bleek onverslaanbaar deze avond en won al z’n potjes. Quirijn was iets ongelukkiger want hij kon z’n tweede overwinning net niet pakken ondanks een 0-2 voorsprong te hebben gehad. De uiteindelijk 3-7 overwinning was een mooie waarmee SKF 11 op geringe achterstand de tweede plaats in de competitie inneemt.

Jeugd

In het gedeelde Trias/SKF 2 speelde Daan zijn wedstrijd in Landelijk C. Tegen GTTC Groningen 1 was hij in topvorm. Zijn eerste wedstrijd wist hij met 3-1 te winnen, ondanks een 0-1 achterstand. Met teamgenoot Wes werd ook het dubbel in de wacht gesleept. In zijn tweede wedstrijd wist Daan een 2-0 voorsprong op te bouwen, maar hij zag zijn tegenstander terugkomen tot 2-2. Gelukkig heeft Daan veel ervaring in het spelen van een vijfde game. Hij wist het hoofd koel te houden en met 11-7 toch nog de klus te klaren. Zijn laatste wedstrijd was het eenvoudigst, de overwinning werd zonder gameverlies gepakt. Een loepzuivere hattrick dus voor Daan, aangevuld met het dubbel.

Vos Occasions/SKF 1 speelde in de hoofdklasse tegen Treffers (A) 3. De wedstrijd begon niet zo goed, zowel Jorian als David wisten maar een enkele game te winnen. Hielke brak de ban, hij won eenvoudig met 3-0. Na dit eerste punt stoomden de jongens door. David en Hielke wonnen samen het dubbel, waarna David knap in het enkelspel met 11-3 in de vijfde wist te winnen. Jorian deed dit vervolgens na, al was het bij hem wat spannender. De beslissende game werd met 12-10 gewonnen. Hielke zorgde voor een wedstrijd met minder spanning, zijn tegenstander had geen kans. David kon zijn laatste wedstrijd niet winnen, maar de ruime overwinning kwam er toch nog doordat Hielke en Jorian de dag afsloten met een overwinning. Een mooie 7-3 overwinning dus.

Vos Occasions/SKF 2 kreeg in de 1e klasse bezoek van regiogenoot TTV Ede 3. Ook hier begon de wedstrijd stroperig. Lars en Demi kwamen niet in de buurt van gamewinst, waardoor de bezoekers een snelle voorsprong namen. Maarten en Roan stelden snel orde op zaken. Maarten won met 3-0, Roan zag zijn tegenstander nog bijna terugkomen na een 2-0 voorsprong, maar won de laatste game weer met 13-11. Ook de dubbels waren spannend. Demi en Roan draaiden een 0-2 achterstand volledig om en wonnen, Lars en Maarten waren minder gelukkig en verloren in vijf games. In de laatste serie enkelspelen was het toch Ede die de overwinning wist te pakken. Lars won nog wel knap met 11-9 in de vijfde, maar Demi, Maarten en Roan moesten hun tegenstander feliciteren. Hierdoor werd in deze gelijkopgaande wedstrijd een minimaal verlies geleden.

Vos Occasions/SKF 3 doet het uitstekend in de 2e klasse, en ook in de wedstrijd tegen Revanche 1 werd er dik gewonnen. Joël, Willem en Ruben wonnen maar liefst zes wedstrijden in drie games, de rest van de wedstrijden werd in vier games beslist. Joël en Ruben scoorden allebei een hattrick, alleen Willem moest eenmaal zijn tegenstander de winst laten. Alle drie de games verloor hij met twee punten verschil, dus een 10-0 overwinning was dichtbij. Ondanks de kleine tegenslag werd er toch een prachtige 9-1 overwinning geboekt, waardoor het team fier aan kop gaat.

Ook uitkomend in de 2e klasse is Vos Occasions/SKF 4. Op bezoek was Treffers (A) 4, die met een sterke kopman op kwamen dagen. Ezra schoot uit de startblokken en leek een hele dikke 3-0 overwinning te boeken. Ondanks dat de derde game lastiger ging wist hij toch met 3-0 te winnen. Lucas was minder gelukkig. Driemaal wist hij bijna de game te winnen, maar telkens viel het toch net verkeerd. Lars zorgde weer voor de voorsprong, hij won met 3-1. De voorsprong werd knap uitgebreid tot 5-1. Ezra en Lucas wonnen het dubbel met 11-9 in de vijfde, waarna beide jongens ook hun tweede enkelspel wonnen. Toch kwamen de tegenstanders nog in de buurt. In het restant was het alleen Lars die nog een punt kon toevoegen, waardoor de overwinning veilig werd gesteld.

Vos Occasions/SKF 5 is onverslaanbaar in de 3e klasse, en ook de wedstrijd tegen Hercules 1 was geen uitzondering. Toch moesten de jongens flink aan de bak. De wedstrijden waren ongekend spannend, en vaak moest er een vijfde game aan te pas komen. Daan begon het bal en scoorde het eerste punt door een 1-2 achterstand goed te maken. Hans deed dit na, alleen David verloor zijn eerste wedstrijd. In het dubbel speelden Daan en David, en ditmaal werd zelfs een 0-2 achterstand goed gemaakt. Toen David vervolgens met 12-10 in de vijfde won stond er een 4-1 voorsprong op het bord. Daan zorgde voor de enige overwinning in drie games. De bezoekers kwamen nog dichtbij door tweemaal in vier close games Hans te verslaan, maar David en Daan zorgden met overwinningen toch nog voor de 7-3 overwinning.

Ook Vos Occasions/SKF 6 boekte een dikke overwinning. In de wedstrijd tegen Velp 5 in de O-13 klasse trapte Joël af, maar kwam nog niet tot gamewinst. Hierdoor leek het een lastige dag te worden, maar al snel bleek dat dit eerste wapenfeit ook meteen de laatste was. Julian en Philène wonnen eenvoudig hun wedstrijden, en ook de dubbels (gespeeld door de duo’s Joël/Philène en Julian/Joël) werden eenvoudig gewonnen. Na de dubbels bleef het team foutloos, waardoor, ondanks de stroeve start, een mooie 9-1 overwinning werd geboekt. Dat het een verdiende overwinning was blijkt uit het feit dat alle (!) wedstrijden maar drie games nodig hadden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord